Coronamaatregelen

I.v.m. de coronacrisis gelden in de praktijk de volgende maatregelen:

Afstand
Er wordt 1,5 meter afstand gehouden tussen remedial teacher en leerlingen/studenten boven de 12 jaar en/of ouders.
Leerlingen/studenten tot 18 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.

Alleen leerlingen of studenten, geen ouders
In de praktijkruimte worden rondom de sessies alleen leerlingen en studenten toegelaten. Ouders wordt gevraagd buiten afscheid te nemen of te wachten en daarbij 1,5 meter afstand te houden tot eventueel aanwezige anderen.

Overleg
Mondeling overleg is weer mogelijk in de praktijkruimte. Hierbij worden de afstands- en hygiënemaatregelen in acht genomen.

Groep begeleiden
Begeleiding van groepjes is weer onbeperkt mogelijk voor leerlingen tot 12 jaar. Voor oudere leerlingen/studenten gelden de regels over afstand houden.

Gebruik van materialen
Leerlingen maken gebruik van een extra computerscherm met toetsenbord en muis. Door leerlingen gebruikte materialen worden na gebruik schoongemaakt.

Kuchscherm
In combinatie met het houden van 1,5 meter afstand wordt bij leerlingen/studenten boven de 12 jaar gebruik gemaakt van een doorzichtige plaat die is opgehangen tussen de werkplekken van remedial teacher en leerling(en).

Hygiëne
Zowel remedial teacher als leerlingen/studenten wassen grondig hun handen voordat ze naar de praktijkruimte komen.
Bij aankomst en vertrek reinigen remedial teacher en leerlingen/studenten hun handen met in de praktijk aanwezige desinfecterende gel.
Lichamelijk contact wordt vermeden.
Hoesten en niezen gebeurt in de elleboog.
De praktijkruimte wordt regelmatig schoongemaakt.

Begeleiding bij leerlingen thuis
Tot nader bericht vindt de begeleiding uitsluitend plaats in de praktijkruimte of online via beeldbellen.

Bij klachten geen remedial teaching
Zowel voor de remedial teacher als voor de leerlingen geldt dat fysieke begeleiding niet door kan gaan als er klachten zijn als verkoudheid, niezen, hoest, keelpijn of koorts bij henzelf of bij mensen in hun directe omgeving. Bij afzegging op korte termijn i.v.m. deze klachten wordt de sessie niet in rekening gebracht.


Archief