Over mij

 

Ik ben Désirée Velthuis. Vanuit onze mooie plek middenin de natuur van de Achterhoek geniet ik naast mijn werk o.a. van wandelen met onze honden, lezen, creatief bezig zijn, redactiewerk voor het plaatselijke nieuwsblad en tuinieren.
Na het vwo heb ik de pedagogische academie gevolgd en in de jaren daarna heb ik veel voor de klas gestaan. Ik heb van alles gedaan: van peuterjuf, leerkracht basisonderwijs, docent voortgezet- en beroepsonderwijs en remedial teacher tot locatiemanager studiebegeleiding.

De afgelopen 15 jaar ben ik steeds meer mijn passie gaan volgen: het begeleiden van leerlingen die bijzondere aandacht nodig hebben. Tijdens mijn werk als remedial teacher en begeleider Leerling Gebonden Financiering (rugzak) in het basisonderwijs en als studiebegeleider in het voortgezet- en beroepsonderwijs heb ik mijn ervaring op dat gebied verder uit kunnen bouwen. Het runnen van mijn eigen praktijk geeft me de mogelijkheid om op een persoonlijke manier mijn kennis en ervaring in te zetten om het beste uit elke leerling of student naar boven te halen. Met een praktijkruimte aan huis heb ik daarvoor alle mogelijkheden binnen handbereik.

Naar mijn idee komt een leerling of student het best tot zijn recht als de begeleiding die hij of zij krijgt precies aansluit bij wat hij of zij nodig heeft en wordt aangeboden op een positieve manier. Daarbij hecht ik grote waarde aan een heldere communicatie met alle betrokkenen. Gemotiveerd en met persoonlijke betrokkenheid inspireert deze visie mij om te helpen beperkingen om te zetten in kansen.

‘There is always a way’