Scholen

 

Soms heeft u met een leerling of student al een traject voor extra begeleiding afgelegd, maar heeft dat niet het gewenste resultaat gehad. Het is goed mogelijk dat dan juist een persoonlijke benadering buiten de klassensituatie om de oplossing kan bieden. Mijn begeleiding concentreert zich dan op de leerling of student als spin in het web met als doel om mijn communicatieve vaardigheden en vakkennis te combineren met de deskundigheid en wensen van de leerkracht of docent. Samen kunnen we er op die manier voor zorgen dat de leerling of student optimaal tot zijn recht komt binnen het onderwijs. De begeleiding kan op school, bij de leerling of student thuis of in mijn praktijkruimte plaatsvinden.

Coaching van collega’s behoort ook tot de mogelijkheden: De combinatie van een objectieve blik en ruime onderwijservaring kan nét het accent geven dat klassenmanagement soepeler laat verlopen. Dat kan door ondersteuning met als middelpunt een leerling of student die door mij individueel begeleid wordt, maar ook naar aanleiding van hulpvragen die in de klassensituatie zijn ontstaan, bijvoorbeeld in het kader van passend onderwijs. Uiteraard vindt de begeleiding in dat geval plaats op de schoollocatie.

Daarnaast behoort ook het begeleiden van groepjes leerlingen tot de mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan remedial teaching of preteaching voor reken- of taalonderdelen, maar ook aan coaching met betrekking tot bijvoorbeeld faalangst, zelfvertrouwen en weerbaarheid. De begeleiding vindt dan plaats op de schoollocatie, kan zowel binnen als buiten de schooluren gepland worden en u kunt desgewenst uw eigen methode of verwerkingsmateriaal aanleveren. Financiering in samenwerking met de ouders van de betreffende leerlingen kan een goede manier zijn om samen de kosten zo laag mogelijk te houden.

Kortom: er zijn vele scenario’s denkbaar, dus neem gerust contact op voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw school of klas!